2010-10-23

Jaa idag var det vår sista jaktdag här i jämtland. Betydligt bättre väder med någon enstaka minusgrad och solsken, riktigt behagligt på passet idag. Jag fick passet som kallas blygruvan, det var detta pass som pappa fick skjuta på igår.
Såten gick trögt och fram tills lunch hade vi endast en kontakt med älg på 2 hundar, detta en kviga som passerade mitt pass precis utanför synhåll. Men hon hade varit synlig hos en annan passskytt, men denne han fick aldrig något fritt läge.
Så förutom dessa minuter när pulsen var på topp fick man mestadels inrikta sig på att njuta av den fina utsikten och vädret. Vi återsamlades runt halv ett och då flådde vi tjuren från igår, jag flådde huvudet och kapade till det. Inte så lätt som man kan tro. Men det blir iallafall en trofe och ett minne för pappa, efter detta hade klockan runnit iväg till 2. Så det blev ingen mer såt, utan vi tackade för oss. Åkte tillbaka och städade av stugan och satte oss i bilen för hemfärd strax efter 3.
Så nu har är vi på väg hem och sitter här i bilen och passerade gävle för en stund sen. Imorgon blir det älgjakt hemma i voxtorp.


Så kan bara lyfta på hatten och tacka för gäng bra dagar med både bra jakt och trevligt sällskap, alltid trevligt att få träffa nya personer och personligheter. Så hoppas vi att vi får chansen att återkomma nästa säsong.

Mvh Christian

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0