Gammal bild men nytt inlägg !!



Ute en sväng ikväll för att ge unghunden ny tid, jag släppte han i närheten av ett rävagryt som det vart valpar i nu somras.
Han sprang runt som en vettvilling innan han tillslut tog ett slag, alltså han tragglade med detta slag i säkert 1h men något upptag kom aldrig. Jag är väldigt osäker på vad det va han höll på med men en sak är säker det var definitivt inte rådjur iaf.

Det kan ha varit hare, men jag skulle inte tro att han ligger kvar så länge i den löpan. (får INTE jaga hare)
Så för att man ska kunna sova gott så talar jag in mig själv att det var gammelräven som gått där för LÄNGE LÄNGE sen =)

Nu är det inte länge tills vi åker norrut


I väntans tider.....

Nog för att det blivit många jaktdagar hittills denna säsongen, men säsongen för oss dreverägare är ju fortfarande en liten bit bort! 
Och så här tråkigt tycker Lexie det är att vänta på  de första släppen och förhoppningsvis en väldigt spännande rådjurssäsong.
För övrigt så är det inte så länge kvar tills vi åker till Norrbotten för älg och björnjakt. Så om en vecka sitter vi på pass, den första morgonen.

I så här tråkigt är det att vänta på att säsongen ska börja!

Milou

Rävsprängarn

Rävadrev

Min stövare Ajax som ska bli en ren Rävstövare
Precis hemkommen

Var hos Walle ikväll och släppte Ajax uppe vid Rusarebo, han drog iväg på sina turer och återvände och drog iväg norrut. Sen kom första väckskallen, tog ca 10 min innan han kom ikapp riktigt sen drev han ca 30min och det med blandat tryck. Men jäkligt kull att han tog upp den på frisök.
Skottillfälle gavs aldrig men jag hörde det mkt väl upp till kilometern. Han har ett mycket fint grovt skall.

Jaja

Nya tag imorgon bitti =)

RävaFidde

gåsdubblé

Sista dagen på semestern ägnades först åt lite bockjakt, såg en spets men lyfte på hatten och hoppas istället på att han återkommer med en praktfullare hornuppsats nästa år. Därefter for jag iväg ner till några åkrarna för att ägna mig åt lite gåsjakt. Siktar in mig på en kanadagås och trycker av. Allt går bra men döm om min förvåning när jag ser att det sitter kvar ett par grågäss, så bara att lägga an på nytt och än en gång gick det bra.

Var även ute och kollade till lite torn för att se så att allt är i sin ordning inför kommande jakter.

En riktigt rolig dag med andra ord!

Första släppen

Var ute med Ajax ikväll och försökte få upp en räv
drog ner mot ett känt gryt som det varit valpar i nu i somras, Ajax låg på frisök och stack snart bort mot grytet
som är en gammal jordkällare. Han snurrade några varv för att sedan dra iväg på en löpa som snart gick över vägen och sen kom det några väckskall och tyst igen. Han snurrade som fan och kom aldrig ikapp räven men han låg kvar i löpan ca 25min innan han tillslut avbröt och återvände till husse. Sen låg han ute på nya sök och det som vi får ta med oss från dagen är att det inte blev några baggadrev (rådjur) =)

Jaja

Helg snart och nya äventyr

RävaFidde


Björn och Älgjakt i norrland


Den 4:e september drar vi iväg till harads för jakt på björn och älg.
Ska bli fantastiskt kul och spänningen är olidlig, i år tar vi med 1 hund som är
gråhunden Litus S31719/2006


I skrivande stund så har 5 björnar fallit i norrbotten, och på den totala tilldelningen för länet är det
hela 72 björnar =)

Vi har 3 stora älgar att fälla och fri kalv

Ska bli för jävla roligt !!

RSS 2.0