Drömmen om stor oxen lever.....

Hallå!!!

Idag var det återigen samling kl 05.00 och planerna som vi lagt upp i stugan igår med Johan och Per gick i stöpet. När vi samlades vid Harads camping, möttes vi av våra norska jägarvänner. De berättade att en av deras killar varit ute och lockat på kvällen och skjutit på en större oxe. Eftersök hade påbörjadats och de höll på fram till långt in på natten. De fick avbryta för att återuppta dagen efter. 
Detta hände precis i detta område som var orört och vi planerat att släppa i. Förvånade som vi var accepterade vi situationen och höll huvudet högt. Men jägarbasen Per som var lika förvånade som vi, tog tag i situationen och startade om eftersöket.



Jaktbasen Per med ytterliggare en Karelare

Per tog med sig sin fantastiska Karelska Björnhund "Rocky" för att efter en skottplats undersökning, börja spåra. Han spårade ca 500 m innan han släppte, upptaget lät sig inte dröja särskilt länge och kom ca 800 m bort. Han skällde sedan på denna oxe i 4 timmar, efter bedömning att oxen var frisk kopplades Rocky. Tilläggas ska göras att det flyttat sig långt ur markerna och detta är skillnaden med älghundarna här uppe, förföljandet. En bra älghund har ett förhöljande att hänga på upp mot en  en och en halv mil här uppe.



"Rocky"

Så denna storoxen som var påskjuten finns nu kvar, den var dock inte så stor som sagts. Utan Per kunde meddela att det var en 6a. Så nu finns drömmen om storxen inför morgondagen!

I övrigt finns inte speciellt mycket att rapportera, både Johan och Rävafidde hade båda svårt att få upp. Så dagen blev lottlös.

Franz verkar vara väldigt trött och sliten, detta varför att inte uppdaterar. Detta en besvikelse för oss alla, för det blir förhoppningsvis en mangifik historia. Eller?



Adam, Daniel och Freddy står och lyssnar på instruktioner

Nya tag inför morgondagen då vi lagt upp en i teorin perfekt plan. Vi ska jaga av en mindre såt, vilket varit lite osynligt tidigare. Då vi har jagat lite överallt och väldigt utspritt, framförallt uppdelat Sverige mot Norge. Tilläggas ska göras att ställningen är 3-0 till Sverige.

Jaktligan / Christian "Birro"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0