Hämtning av valp

I fredags eftermiddag hängde jag med en bekant ner till Blekinge för att besöka Peter Truedsson, där skulle vi hämta en karelar valp. Vi åkte vid halv 3 för att kunna komma i tid till Karlshamn, där vi skulle vara klockan 5.


Valparna är E: J Råbockens Faiko och U: J Aumukaste och det var 6 valpar i kullen, 3 tikar och 3 hanar. Valpen vi skulle hämta var en hane och den hade han varit nere och valt för ca 3 veckor sedan, det var den största av valparna och heter Satisfaction. Men hans nya namn blir troligtvis Brum.

Där nere träffade vi 3 andra valpköpare som också var där för att hämta sina valpar. Intressant att träffa personer som både haft karelare innan och de som var första gångs ägare.

Vi lämnade Karlshamn strax innan 6, hemresan är alltid lika spännande för att se hur valparna reagerar. Resan gick ändå bra, han var lite pipig i början men sen somnade han som en stock. För min egen del blev det att köra hem och inte sitta och hålla i valpen.

 


Brum med sin nya ägare Mikael Eriksson.


Synd att det inte var jag själv som fick hämta en valp, man blir alltid lika avundsjuk.

Så nu har det flyttat en karelare till Gnosjö. Vi får hoppas det blir bra och att han blir en bra jakthund. Om så blir fallet kan bara framtiden utvisa!

Snart börjar jakten på allvar.....

/ Christian


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0