Hemma från Norrbotten!

Hej!

Nu har vi kommit hem i från vår resan, eller rättare sagt igår kväll. Hemresan på 145 mil gick bra, vi åkte vid 23 tiden i fredagskväll från harads. Det var 6 mycket slitna jägare som satte sig i bilen efter att han jagat hela dagen. Men det flöt på väldigt bra och det var egentligen bara de första timmarna som var svåra innan vi kom in i vårt körschema, där 2 vilade och en körde. Vi kunde avverka många bil under natten och frukost åt vi när vi kommit till hudiksvall. Efter det körde vi hela vägen hem och stannade bara för att tanka och rasta hundarna. Vi valde dock att inte köra genom stockholm, utan körde gävle-västerås-norrköping för att unvika helgtrafiken i stockholm. Ska tilläggas att det var väldigt längesen jag kände mig så här trött, så lördagen blev en väldigt tidig kväll i soffan.



Från vänster: Christian, Per, Johan, Daniel, Rävafidde, Franz, Adam och Freddy


Jakten under torsdagen och fredagen var ganska händelselösa, vi hade uppe älg båda dagarna men det blev aldrig hett. Så actionen uteblev!
Under torsdagen valde norrmännen att åka hem, vilket betydde att vi fick jaga hela själva under fredagen och torsdags eftermiddagen. Det var precis som under övriga veckan väldigt varmt fram vid lunch, så vi fick bryta. På torsdagen valde vi även att göra ett försök på eftermiddagen.
Det område vi fick igenom då var tomt! Så vi åkte hem och tog nya tag inför fredagen, Johan och Per besökte oss i stugan för lite sedvanligt tjöt och planering inför fredagen.





Pass 39, fantastisk utsikt från berget där jag satt.

Fredagsmorgonen gick vi igenom ett område kring en mosse. Flera hundar var lösa med dock utan att få upp älg. Det kändes segt eftersom det gått lite tugnt ett par dagar. Vi bröt vid 11 tiden för att åka ner till ett av byns café för att käka. Efter lite vila på Pers trädgård och avspårning av vägarna, visade det sig att två vuxna älgar gått längs med vägen mellan pass 15-16. Så framåt eftermiddagen var stämningen på topp och alla hoppades på action.
Rävafidde gick med en karelare, Per släppte Rocky en runda och Johan gick med Fanta på en två älgarna. Fanta tog upp älgarna lite längre bort än vad vi hoppats på, men fortfarande inne på markerna. Det gick en runda för att sedan gå runt och tillbaka mot där vi spårat in dem. Men när de kom tillbaka var det dock utanför markerna.

Detta pass avbröts i lagom tid innan solnedgången. Vi återsamlades nere på campingen för att säga hejdå till Per och Johan innan vi åkte tillbaka till Storklinten för att städa iordning i stugan och packa in våra grejer.
Men vi ska inte vara besvikna med tanke på de stora markerna här uppe och så få antal passkyttar, jämfört med hemma. Så vi få vara glada över att ha fått se älg iallafall.

Så det kändes lite vedmodigt nere vid campingen när vi åkt där ifrån. Vi blev erbjudna att komma tillbaka, så det måste tolkas som positivt. Så vi kan bara hoppas att vi kommer tillbaka för att jaga, men framförallt för att träffa Per och Johan som vi fått väldigt bra kontakt med. Om inte annat kommer de förhoppningsvis ner till oss i småland för att jaga. Och då ska vi visa för dem vad rådjursjakt är!

Snabb städning av stugan och inpackning i bilarna begav vi oss vi 23 mot boden för att få lite mat innan vi började rulla hemåt på allvar från norrbotten.



Dimmigt på 16.

Kan inte vara annat än nöjd efter denna veckan. Blev väl lite mindre jakt än vad vi hoppats på, men detta pga vädret och det kan vi ju inte styra över. Men med tanke på den situationen så får vi väl säga att vi jagat så mycket som varit möjligt.

Ett fantastiskt stort tack till Per och Johan som blivitt väldigt bra vänner med, hoppas bara de är lika nöjda med oss som vi är med dem. Pers hundar har vi redan berömt för deras arbete. Men sett under hela vecka måste jag nog säga att Johans gråhundstik Fanta har varit fantastisk. Trots att hon fått jaga mycket och knappt utan vila så har nog fortsatt leverera, en kanon hund.



Franz med Fanta

Ett stort tack till skicamp och storklinten för den fina stugan vi bott i.

Nu tar vi nya tag för att älg och rådjursjakten här hemma närmar sig med stormsteg. Det är med spänning som jag ser framemot detta.



Denna bilden och drömmen finns nog kvar på våra näthinnor. Svår att få bort!

För övrigt följde en 3 årig karelarhanne med hem till Rävafidde. Ska bli väldigt intressant att ser hur det kommer fungera här hemma, men jag har på känn att det kommer bli bra.


Jaktligan/ Christian "Birro"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0