Tjuvstart

Idag söndag som egentligen är vilodag, det skulle vara vilodag även för oss. En chans att vila upp sig efter den långa resan. Men igår kväll ringde ringde vår jaktledare Per och undrade om vi villle hänga med och jaga björn i grannbyn.
Vi är inte omöjliga, så klockan 04.30 mötte vi upp Per vid bensinmacken i Harads. Det var vi 6 + 3 skyttar från trakten, samt Per som skulle gå med sina hundar.
Vi blev utposterade längs med en väg och en ledningsgata. Per skulle släppa sin Karelska björnhund, och det dröjde inte lång tid innan vi fick rapporter om att det var upptag och troligtvis björn, men problemet var att det var 6-7 km bort. Tiden gick och snart var det närmre, ca 2 km. Men det blev aldrig något riktigt ståndskall, utan de rörde sig likt ett haradrev och snurrade  nere i någon mosse. Enligt Per var detta rätt vanligt när det gällde björn.



Mitt björnpass!

Till slut så barkade det iväg åt fel håll och Per valde att koppla. Tyvärr blev det ingen björn idag, men jag vill lova att pulsen höjdes rejält när medelandet brusade över radion att Karelaren hade kontakt med björn.....



Fidde står och spänner sig mot den storlagna utsikten av fjällen.

Men nu tar vi nya tag då det äntligen är premiär för septemberjakten på älg.
Tyvärr har Daniel blev lite halvsjuk, med en krafig förkylning. Men vi får hoppas att han blir bättre och vi andra klarar oss. Och jag tror det vore en rätt skön start på veckan om Daniel skulle få skjuta sin livs första älg.



Denna Karelare kan eventuellt få följa med hem till småland!

Over and out, JAKTLIGAN


Kommentarer
Postat av: Tedh

Det var ingen tråkig utsikt ni hade, synd bara att buken besudlade bilden lite:P Ska ni köpa med er en hund hem? Coolt :) Läser bloggen, så bra med uppdateringar på den.

2010-09-06 @ 18:59:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0